Kemisk rens til genstridige karburatorer - Bell Add

Kemisk rens til genstridige karburatorer

Undgå driftstop på de mindre 2- og 4-takts maskiner ved at rense karburator og tank for urenheder og aflejringer.

Prime Rens er målrettet genstridige karburatorer. Kemien ”skyder spredehagl” fortæller teknisk konsulent, René Laursen fra Bell Add. Produktet fjerner kondensvand, belægninger og de harpikslignende tilstande, som kan tilstoppe de små dyser og kanaler, som især findes i karburatorerne i småmaskiner.

Bittesmå kanaler
”Du kan ikke adskille og mekanisk rense disse karburatorer. Der løber et net af bittesmå kanaler, som meget nemt kan stoppe til”, fortæller René.

”Mange af de små maskiner, f.eks. pladestampere, plæneklippere, motorsave, buskryddere osv. kommer fra oversøiske destinationer, og de er måske kalibreret til at fungere optimalt i andre højder end på vores breddegrader. Samtidig er de ofte behandlet med en belægning, der skal beskytte karburatorens inderste dele mod korrosion under den lange transport til vands”, forklarer René Laursen.

Uren motorgang
Hos Søren Knudsen Entreprenørforretning A/S i Herning findes i hundredvis af minigravere, pladevibratorer og ”jordlopper”, som bruges til at stampe jorden op, når firmaet har lagt kabler ned til bredbånd eller lagt vandrør og lign. i jorden – maskiner som alle, i større eller mindre grad, har haft problemer med uren motorgang som følge af karburator problemer.

”Tidligere oplevede vi allerede efter blot et par tankninger, at problemerne begyndte at opstå”, fortæller værkstedsleder Gert Slot Mouridsen, som har ansvaret for maskinparken, som han passer sammen med servicetekniker Hans Christian Lauridsen.

Dyrebar tid
Hver gang problemerne opstod fik omgangsskruen en omgang, så blandingen blev lidt federe, og maskinen kørte atter fint indtil problemerne med at den ikke ville tage gas opstod igen.

Særligt problematisk blev det, når den berørte maskine var på opgave langt fra hovedkontoret i Herning eller filialerne i Holstebro og Syddanmark. Så mistes dyrebar tid, mens en erstatningsmaskine fragtes ud til opgaven.

”Så er det smartere at have en lille flaske ved hånden, som man kan tilsætte benzinen”, konstaterer Hans Christian.

Miljøbenzin
Brugen af miljøbenzin forværrer denne form for problemer, for den er fuldstændigt uden additiver, som kan fjerne beskyttelseshinden i karburatoren. I stedet samles skidtet nede i de fine kanaler, som til sidst stopper helt til.

”Vi anbefaler at tilsætte Prime Rens regelmæssigt som forebyggelse”, afslutter konsulenten fra Bell Add.

Ren motor – også i de store maskiner
Bell Add har udviklet Heavy duty-serien for at kunne levere den bedst mulige kemi til rensning af de indvendige dele i de store dieselmotorer.

Læs mere her

 

I småmaskinerne sidder kaburatorer med et net af bittesmå kanaler, som meget nemt kan stoppe til. De kan ikke adskilles og renses mekanisk, så her er løsningen kemi.

PrimeRens fjerner kondensvand, belægninger og de harpikslignende tilstande, som kan tilstoppe de små dyser og kanaler, som især findes i karburatorerne i småmaskinerne.

Gert Slot Mouridsen (th) værkstedsleder og ansvarlig for maskinparken hos Søren Knudsen Entreprenørforretning og teknisk konsulent René Laursen, Bell Add.

Kontakt os

Vi er klar fra kl. 8 alle hverdage

Ring eller skriv, hvis du spørgsmål eller brug for vejledning.
Vi hjælper gerne.
+45 81 900 900
info@belladd.dk