Optimal motoreffekt med Additiv HD - Bell Add

Optimal motoreffekt med Additiv HD

Mange start-stop og korte ture er hårdt for motorerne i traktorer, gravemaskiner, sneryddere og fejemaskiner.

Transportdiesel indeholder 7% bio-produkt udvundet af vegetabilske og animalske produkter og bl.a. Vej og Park i Odder Kommune har oplevet, at det gav problemer med traktor-motorerne. ”De rystede og hamrede næsten som om, de kun gik på tre cylindre”, forklarer værkfører Bjarne Svendsen, som indledningsvist forsøgte sig med at skifte dyserne. Det virkede indtil sodet igen fik overtaget og alting klaprede ligesom før.

Maskinerne bankede
”Jeg havde altid ment, at det var bedre med lidt frisk olie de rigtige steder i stedet for at hælde mærkelige væsker i tanken”, fortæller Bjarne. Men så kom Bell Add på banen og med de rette additiver gik maskinerne fint igen. ”Det var jo noget lettere og en hel del billigere end at skifte dyser, og jeg måtte bøje mig. Der var ingen tvivl om, at det virkede, når den sorte røg forsvandt, og maskinerne gik, som var de nye”, fortæller han.

Mange start-stop
Odder Kommunes maskiner til vedligeholdelse af kommunens arealer – herunder græsslåning, skiltearbejde, snerydning og gadefejning – lever et hårdt liv. Masser af start-stop og korte ture. Saltudbringning om vinteren og skiltekørsel om sommeren. En ladvogn kan passere de 4 år men kun have kørt 15.000 km. ”Faktisk var det biodiesel, som slog hovedet på sømmet. Pludselig fik vi også problemer med dieselpest i tankene på nogle af bilerne”.

Klar tank
En af teknikerne fra Bell Add tog en prøve af indholdet i en af tankene, og trådene i olien viste sig at være dieselpest, og tanken blev tømt og vasket. ”Kombinationen af biostoffer i dieselolien og det vand, som ofte skvulper rundt i bunden af en dieseltank – f.eks. kondensvand – medfører en stærkt forøget risiko for dieselpest, forklarer René Laursen fra Bell Add.

Ingen vej udenom
I dag tilsættes en flaske additiv ved hver tankning, og værkføreren har fået et noget andet syn på ”mirakelvandet”. ”Vi kan ikke undvære det i dag, det er helt sikkert. Med de moderne miljøkrav – og ikke mindst biodiesel, er der ingen vej udenom”, konstaterer Bjarne Svendsen.

Ren motor – også i de store maskiner
Bell Add har udviklet Heavy duty-serien for at kunne levere den bedst mulige kemi til rensning af de indvendige dele i de store dieselmotorer.

Læs mere her

 

Bjarne Svendsen (tv) fra Odder Kommune Vej og Park gennemgår lagerbeholdningen med Bell Add’s René Laursen.

Vej og Park i Odder Kommune klarer selv de fleste reparationer på deres maskiner. Fra de mindste til vedligehold af parkstier og op til de største traktorer til f.eks. snerydning og fejning af gader.

Bell Add Additiv HD er udviklet til store dieselmotorer og sikrer en løbende pleje af motorens indre. Diesel Safe er et Bell Add-additiv som tager hånd om dieselpest i tanksystemer.

Kontakt os

Vi er klar fra kl. 8 alle hverdage

Ring eller skriv, hvis du spørgsmål eller brug for vejledning.
Vi hjælper gerne.
+45 81 900 900
info@belladd.dk